POSITIONplus

Optický rozpoznávací systém - Vždy v ohnisku

Veľa aplikácii si vyžaduje presné rezanie zamerané na už existujúce východiskové značky alebo iné materiálové referencie. Ako odpoveď na tieto potreby ponúka eurolaser inteligentné riešenie pozostávajúce z kamery a analytického softvéru.

Vaše výhody na prvý pohľad:

  • Optický rozpoznávací systém umiestňuje laserový lúč v závislosti od rozpoznávacích značiek
  • Kompenzácia zmršťovania, rozťahovania a pokrútenia materiálu
  • Rýchlejšia pracovná rýchlosť spolu s vysokou pracovnou spoľahlivosťou a krátkym časom nastavenia stroja
  • Vysoko výkonná funkcia umiestňovania pre optimálne využitie plochy a minimalizáciu materiálového odpadu
  • JOBIDENT pre automatizáciu výroby od vstupu až po výstup pracovných súborov

Automatické rozpoznávanie

Kamera je nainštalovaná priamo na pracovnej hlave a rozdelí výrobný proces na obrobky nasledujúc nadefinované rozpoznávacie značky. To znamená, že tlačené, tkané alebo vyšívané rozpoznávacie značky, rovnako ako okraje alebo iné vysoko kontrastné kontúry môžu byť vizuálne kontrolované. Takto sú presne rozpoznané rozmery a aktuálna pozícia obrobkov a automaticky zohľadňované pri ďalšom spracovaní.

Kompenzácia tlačových nepresností

Teraz je možné kompenzovať rozmery pomocou porovnávania aktuálnych/cieľových rozmerov s tlačenými dátami vďaka inteligentnému vyhodnoteniu rozpoznávacích značiek. Toto je samozrejme vykonávané podľa prianí a požiadaviek užívateľa. Spomínane funkcie pomáhajú optimalizovať alebo nastavovať požadovanú rozmerovú presnosť. Skutočný plusový bod pre zabezpečenie kvality.

Kritéria pre výber sú:

  • Lineárna kompenzácia
  • Plná kompenzácia
  • Segmentová mierka

Prevádzková spoľahlivosť

V dôsledku stále rastúcich požiadaviek na výrobky, musí byť vysoká miera spoľahlivosti procesu v súlade s maximálnou presnosťou vo výrobe. Systém optického rozpoznávania od eurolaseru zabezpečuje kvalitu a zároveň zvyšuje spoľahlivosť výroby. Skenovanie obrobkov znamená že akékoľvek chyby pri ich umiestňovaní sú prakticky vylúčené. A tak zdĺhavý proces nastavovania systému už naďalej nie je potrebný.

Prečítajte si viac o umiestnení východiskových značiek

Máte nejaké otázky? Sme radi, že vám poradíme.

 
© 1994 -2024 eurolaser GmbH. All rights reserved.